Thee en gezondheid

Er is heel veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van thee. Dat thee goed voor ons is staat vast. Thee is inmiddels is het ook opgenomen in de nieuwe schijf van vijf van het voedingscentrum. Thee heeft een positieve invloed op hart- en bloedvaten. Het verlaagt het risico op hartfalen en een beroerte.

Waarom is thee zo gezond? En is thee een wondermiddel wat overal goed voor is en is iedere thee even goed?

Thee zit vol vitamine en mineralen. Thee bevat twintig aminozuren waarvan l-theanine de belangrijkste is. L-theanine heeft een ontspannende en rustgevende werking en tevens zorgt voor een verhoogde alertheid. Het verhoogt de concentratie en leerprestatie, vermindert emotionele disbalans tgv PMS en ondersteunt een gezonde bloeddruk. Thee bevat 28 mineralen. Thee bevat ook veel anti-oxidanten, goed voor hart en bloedvaten en levert een bijdrage in het voorkomen van kanker

Welke thee is het meest gezond

Om optimaal te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen in het allereerst van groot belang om biologische thee van goede kwaliteit te gebruiken. In de teelt van reguliere thee worden heel veel pesticiden gebruikt wat een enorme belasting is voor onze gezondheid en het milieu. Daarnaast verarmt de grond in de reguliere teelt door het gebruik van kunstmest. In de biologische teelt wordt de bodem verrijkt met biologische compost waardoor de bodem veel meer mineralen bevat.

Daarnaast is het zo dat iedere thee andere oxidanten bevat. De oxidanten in zwarte thee hebben meer invloed op een gezonde bloedsomloop terwijl de antioxidanten in groene thee weer meer bekend staan om hun anti-kanker werking. Afwisselen tussen de verschillende soorten is dus aan te raden.

Ben je op zoek naar een thee die echt geteeld is om de gezondheidseffecten dan raad ik de Kafun Catechin aan. Deze thee heeft een zeer hoge concentratie aan ECGC wat een zeer sterke antioxidant is met een goede anti kanker werking.

Maar het belangrijkste advies:

Geniet van thee!

thee drinken