Met De Theepot combineer ik twee liefdes met elkaar. De liefde voor thee en de liefde voor keramiek. In mijn eigen atelier draai ik potten, kopjes, schalen. Zowel het draaien van allerlei vormen, als het zoeken naar nieuwe glazuren, is een geweldig proces.

Daarnaast ben ik een enorme liefhebber van goede thee en vanuit deze interesse ben ik mij meer gaan verdiepen in de wereld van thee. Hoewel alle thee soorten afkomstig zijn van dezelfde plant, de Camelia Sinensis, zijn de variaties in thee enorm. Daarbij kan thee goed gecombineerd worden met allerlei kruiden en bloemen waardoor de variatie nog groter is.

Op deze site vind je alleen pure biologische theeën en ambachtelijk vervaardigd servies uit eigen atelier. Het is de missie van De Theepot om meer mensen kennis te laten maken met thee van hoge kwaliteit. Thee is lekker, thee is gezond. Thee is de meest gedronken drank ter wereld, na water. Thee is ook goed te combineren met eten. Er is een thee voor ieder moment van de dag. Ik ben dan ook altijd bezig om meer te weten over thee, nieuwe thee te zoeken en kennis te delen over thee.

Maar niet alleen vind ik het fijn dat de thee biologisch is. Van een groot deel van de theeën weet ik ook de herkomst en weet ik dat de plantage houders met liefde en passie hun thee produceren en een eerlijke prijs krijgen voor hun thee. Zo smaakt de thee nog beter.

Shutaro hayashi kirishima thee

Shutaro Hayashi maakt deel uit van de vijfde generatie van de Hayashi-familie. Samen met zijn vader en zijn oom leidt hij momenteel de theetuin van de familie, die in 1897 werd opgericht door Shutaro’s betovergrootvader op de top van een plateau aan de voet van het Kirishima-gebergte. Het merendeel van de theetuinpercelen van de familie bevindt zich op een uitgestrekt gebied dat bijna volledig wordt omringd door bos. Het kleine gebouw van de familie, waarin de thee wordt verwerkt, is centraal op de relatief kleine theetuinpercelen gebouwd. Dit creëert zeer korte transportroutes voor de pas geoogste theebladeren, die vervolgens kunnen worden verwerkt zonder sporen van oxidatie. Een verscheidenheid aan verschillende theesculturen, b.v. Asatsuyu, Yabukita, Kanaya Midori en Zairaishu (zaadtree-theestruiken) vormen de basis van een zeer gefacetteerd assortiment theeën.